dijous, 17 de maig del 2012

SANT JORDI


Sant Jordi és el dia en què  commemorem la mort d’aquest personatge llegendari,  el 23 d'abril de 303. A més a més, es considera el patró de, entre d'altres països, Anglaterra, Geòrgia, Etiòpia, Bulgària, Timbuktu o Portugal. A Espanya, se celebra Sant Jordi a Catalunya i Aragó.
Se celebra, però, de maneres diferents:


Ø  A Anglaterra és la festa de més importància, més que el Nadal. La seva popularitat ha anat en augment en els darrers anys, i avui dia destaca com a dia d'orgull nacional. The Prince Regent i més tard rei George IV d'Anglaterra van crear l'ordre de Sant Miquel i Sant Jordi, amb què distingeixen  els serveis extraordinaris en l'àmbit diplomàtic. Jordi és un dels personatges principals del poema Faerie Queen ("la Reina de les fades') per Edmund Spencer, considerat un dels poemes més bells de la llengua anglesa.
A Aragó, la festa se celebra el 23 de març com el dia d'Aragó. Aquest dia és festiu i per reivindicar la cultura aragonesa, es guarneixen els  balcons amb banderes aragoneses,; es duen a terme diversos actes per tota la geografia d'Aragó, es fan actuacions musicals i culturals...
A Catalunya La Rosa vermella (que simbolitza la passió) moltes vegades va  acompanyada de la bandera de Catalunya (símbol del  país). Avui dia és tradició donar una rosa a les dones i un llibre als homes.    
  

                                                







 
 ALISSON FLORES- 3A                                                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada