divendres, 25 de maig del 2012

El Manga


12972_haruhi_suzumiya.jpg
N'heu sentit a parlar? N'heu llegit algun?... El manga és l'adaptació japonesa del còmic, sí...,segur que n'heu llegit algun, potser amb aquest noms refresqueu la memòria: Bola de Drac, Sakura la caçadora de cartes, InuYasha... Oi que tinc raó?
El fenomen manga va començar a finals del segle XX; això sí, la forma moderna, ja que molt abans ja existien els còmics. Aquest ha estat un fet bastant important en l'art japonès. Normalment el manga és apte per a totes les edats exceptuant el gènere Ecchi i/o Gore en alguns casos. Des de la dècada de 1950, el manga s'ha convertit en una part important de la indústria de l'editorial japonesa. Els mangues solen ser en blanc i negre, amb puntuals excepcions: alguns capítols especial o pàgines en color. Normalment els mangues són publicats per primera vegada en revistes d'antologies de tiratge setmanal o mensual, i si un d'ells té èxit se'n comencen a fer volums individuals, i fins i ttot si l'individual té èxit es pot arribar a publicar una sèrie d'animació, i a partir d' allà es pot estendre molt més. Els dibuixants s'anomenen mangakas.
Aquest dibuixos es caracteritzen per tenir uns trets molt exagerats o al contrari, el que més sol destacar són els ulls; aquesta mania dels ulls grans està inspirada en els dibuixos de Walt Disney.
Els que han tingut més exit al Japó han estat: Bola de drac, One Piece, Naruto, Kochikame i Slam Dunk, les quals han estat doblades al castellà i català
El manga en català ha crescut molt en els últims anys, encara que es va introduir molt després que a la resta d'Europa; el primer va ser el 1992, Bola de Drac, un dels més populars a Catalunya.
La indústria manga segueix creixent dia dia, i es fa molt popular arreu de tot el món, i està començant a ser una de les més grans i actives.

Àngela Conus - 1r B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada