dimecres, 17 de febrer del 2010

Dijous Gras


A Ribes els Carnaval comença el dijous gras, aquest any el dia 11 de febrer. Abans de fer les celebracions típiques, aquí tenim la “huevada” que és una festa on es fa guerra d’ous. Una festa semblant es fa a Vilanova, l'anomenada Merengada, però en lloc d'ous es llencen merengues. En molts llocs està prohibit això de llençar ous, però tot i així hi ha molta gent que ho fa, sobretot els joves. Si els policies et veuen llençar-ne, et posen una multa de 300€.
Encara que és molt divertit atacar amb ous a d'altres persones, el dolent és que et donin a tu perquè de vegades fan bastant de mal. A més hi ha gent que hi fica pintura per dins dels ous, d’altres que els fan com ells volen.
Després de dijous se celebren altres dies de carnaval. El carnaval és una festa que es tracta de disfressar-se del que vulguis; et pots disfressar dels herois que més t’agraden, per exemple. L'objectiu és passar-ho bé i jugar amb els amics. Els dies més importants són el dissabte, el diumenge i el dilluns. Dimarts surten les comparses per tot el poble llençant caramels i acaba avui amb l'enterro de la sardina. I fins l'any vinent.

Kevin Violat, 2n B

2 comentaris:

  1. Sort que no em van donar!jajaja. No crec que sigui divertitt!

    marcel

    ResponElimina
  2. no hi ha com saltarse les normes que per aixo estan i aqui a ribes ho fem molt be

    ResponElimina