divendres, 2 de març de 2012

Un dia a la Llar Betània

L'Helena Cardiel i l'Anaïs Llop han anat a la Llar Betània de Sant Pere de Ribes a fer unes preguntes als 9 nois que hi resideixen.

- Teniu un horari per fer les feines de la llar? Un horari no, però és semblant, les feines estan dividides per seccions de la casa i cada 3 mesos es canvien les feines de cada persona.

- A la llar sempre ha d'haver-hi educadors? Sí, sempre ha d'haver-hi algun educador, situant quan tenen que fer sortida. N'hi han de 4 tipus: els de dematí , els de tarda, els de nit i els de cap de setmana.
Els educadors de cap de setmana estan de 8:00 h del dematí a 12:00 de la nit, canviant el seu torn amb els educadors de la nit.
Hi han alguns educadors que són fixos i tenen el seu horari, però hi ha uns altres que una setmana van pel dematí, una altra de tarda, no tenen un horari fix.

- Com és un dia a la llar? Un dia a la llar és que l'educador de la nit et desperta, llavors et vesteixes, t'arregles, baixes a esmorzar, demanen l’ordinador que els guarden en una despatx, llavors anem a l'institut, després tornem al centre a menjar, tornem a classe i per la tarda quan arribem cadascú fa la feina que li pertoca, exceptuant les habitacions, perquè en cada habitació viuen 3 nois i es van alternant, cada dia li toca a un, menys el diumenge que ho fem junts; després fem deures, a les 8:30 sopem i anem a dormir.

- Hi ha un menú per el menjar? No hi ha un menú per el menjar, excepte en excepcions, per exemple si no t’agrada el que hi ha menges una altra cosa.

-Què has de fer per poder sortir? Per poder sortir has d'haver complert totes les teves obligacions i com a mínim fer una hora de deures, perquè els educadors sempre vigilen els deures que tens.

- Feu sortides o activitats tots junts? Sí, cada diumenge fem una activitat diferent, fem propostes de llocs i hi anem. Per exemple, hem anat al Zoo, a Portaventura, al Cinema, al Naturparc, a patinar sobre gel, al Tibidabo, al Aqualeon...

- És fàcil la convivència en ser tants nens? La gran majoria de nens ja han passat per altres centres, llavors ja saben conviure amb tranquil·litat i respectant a tothom.
 
- Teniu convidats a la llar? A vegades tenim convidats, per celebrar dies especials, com per exemple nois que ja han estat en el centre i vénen a visitar-nos, o educadors que han estat en pràctica, llavors vénen i es queden a menjar.

- Podeu personalitzar les vostres habitacions? Sí, cadascú pot personalitzar la seva habitació al seu gust, però com viuen tres nois en cada habitació acostumen a decorar només els seus armaris.

- Teniu un horari de sortida i tornada a la llar? Més o menys, si sortim a les 8:30 hem  d'estar a casa perquè sopem i només podem sortir després de sopar el divendres i dissabtes i a la 1:00 hem de tornar a casa, menys en casos especials que tornen a casa a les 2:00 h.

- Us donen setmanada o us paguen ells les coses? Ens donen setmanada si ens ho guanyem i fem totes les feines que se’ns encomanen; ens donen aproximadament 14 euros , però amb aquests diners ens paguem les nostres cosses, però si ens portem malament la primera sanció és treure’ns la paga. Encara que normalment el que fem és ingressar la meitat dels diners que ens van donant en la nostra cartilla, així quan sortim del centre tenim diners per començar una vida.

 
*La llar Betània és un lloc protegit on la privacitat és molt important, llavors no hem pogut aconseguir tota la informació que hem volgut ni hem pogut fer fotos.

 
Helena Cardiel 3rA
Anaïs Llop 3rA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada