divendres, 9 de març de 2012

Pa de pessic

Us presento una recepta que ens servirà de base per fer diverses preparacions de pastissos:

Ingredients

3 rovells d'ou
1 ou sencer
50 g de sucre
Ratlladura de llimona (fineta)
80 g de farina tamisada
20 g de farina de blat de moro tamisada (Maizena)
30 g d´ ametlla en pols
3 clares d'ou
80 g de sucre


Elaboració

1. Batem els 3 rovells d'ous, l'ou sencer, els 50 g de sucre i la ratlladura de llimona fins que quedin ben esponjats (han de triplicar el seu volum).

2. A part, batem les clares, incorporant els 80 grams de sucre a poc a poc, fins que quedin ben esponjades.

3. Barregem lleugerament els rovells batuts a les clares esponjades i seguidament incorporem les farines i l'ametlla en pols tamisades molt suaument (en un bol que anirem giravoltant mentre remenem de baix cap a dalt).

4. Dipositem la massa pel pa de pessic dins un motlle d'uns 20 cm de diàmetre (que haurem encamisat prèviament amb mantega i farina) i el coem al forn, prèviament escalfat, a 180º C durant 20 minuts.

5. El deixem reposar (millor si és per l'endemà).

Carla Baraja, 3r A 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada