dilluns, 12 d’octubre de 2009

La xocolata



La xocolata és l’aliment basat en el cacau més conegut i difós. La xocolata té el seu origen a Mèxic, i la seva composició va ser:

· Cacau
· pebre
· vainilla
· mel
· i altres components

Per l’alt preu de la xocolata es va convertir en la beguda dels reis.
La llegenda de la xocolata diu que el déu Quetzalcoatl va baixar del cel per transmetre saviesa als homes.
L’arbre del cacau és un arbre petit, també és perenifoni (que vol dir que té fulles tot l’any), les fulles fan de 4 a 15 cm. L’ arbre pot arribar a créixer de 6 fins a 10 metres, però un silvestre pot arribar a fer-ne 20. El fruit són les baies i quan estan madures es posen de color vermell o groc púrpura (quan estan madures medeixen de 15 a 20 cm. de llargada i d’amplada de 10 a 12 cm). Dins de la baia hi ha una carn rosada que protegeix els grans de cacau; la carn és relliscosa i es pot menjar.
El país que produeix més xocolata actualment és Costa d’Ivori i el que en produeix menys és Malàisia.

Aquí he posat alguns dels principals compradors de cacau:

· Nestle 4%
· Belcolade 2%
· Cemori 6%
· …

El procés per fer la xocolata és:

1. Amassat de la xocolata
2. Refinat de la pasta de la xocolata
3. Càmera de maduració
4. Conxat de la xocolata
5. Temprat de la massa
6. Moldejat de la xocolata
7. Emmagatzematge



Els 4 tipus de xocolata són:

Xocolata amarga
Porta: Cacau, mantega de cacau i lecitina.

Xocolata en llet
Porta: Cacau, mantega de cacau, sucre, llet en pols, lecitina i vainilla.

Xocolata en llet i avellanes
Porta: Cacau, mantega de cacau, sucre, llet en pols, lecitina i vainilla i avellanes.

Xocolata blanca
La xocolata blanca gairebé no és xocolata i porta mantega de cacau, sucre i llet.


S’ha demostrat que el cacau o la xocolata negra té molts beneficis per al nostre cos, i prevé la hipertensió. Es recomana que mengem 20 g de xocolata al dia.
El país que consumeix més xocolata és Estats Units amb un 32,7%. A Espanya en consumim un 3,8% .


Marta López, 2n B

4 comentaris:

  1. enves de tanta informació... doneu un bon xocolata a cadascú xDD això si que estaria bé....

    la veritat esque em sorpren aixo de que la xocolata porti pebre...

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt aquest article perquè també m'agrada la xocolata. I estic totalment d´acord amb el que diu el Fruit.

    Valeria Bejarano

    ResponElimina
  3. Hola m'agrada molt la xocolata i m'ha soptat com és fa i els ingredients.

    Francesc Pérez

    ResponElimina
  4. Aquest article esta molt ben fet.
    m'agrada molt la xocolata i gracies per compartir la teva recepta amb nosaltres.

    i estic d'acord amb elles dues.


    Erika lópez

    ResponElimina