dimecres, 22 de febrer del 2012

Xerrada sobre l'Índia a càrrec del Lancy Dodem

El passat 9 de febrer els alumnes de 1r d'ESO van tenir una xerrada del Lancy Dodem, membre de la Fundació Vicenç Ferrer, dins del marc del Projecte SCHOOl-TO-SCHOOL d'agermanament amb l'escola Reddypally de l´Índia:

 

Click to play this Smilebox slideshow

Avui, dia 9 de Febrer, un noi jove de l’Índia, el Lancy, ha vingut a l’Institut i ha fet una xerrada a tots els alumnes de 1r d’ESO. Ell va ser el primer nen apadrinat per la Fundació Vicenç Ferrer i es va quedar a viure amb ells.
Ens ha començat explicant que treballa per a la Fundació Vicenç Ferrer, una fundació que ajuda a la gent sense recursos a l’Índia.
L’Índia està entre Xina i Pakistan. I parlen moltes llengües, però les preferents són l'anglès i l'hindi. Està composta per 23 estats.
Hi ha dues maneres de viure: a les grans ciutats o als pobles dels afores.
Allà no és com aquí, aquí tothom pot viure a les grans ciutats, i tothom té dret a viure on vulgui. Però a l’Índia, només els més rics hi viuen. La gent pobre ha de viure als pobles, però els pobles no són com aquí, no tenen recursos.
La Fundació creu que els Intocables (la casta més baixa) han de tenir més drets, així que han preparat 6 projectes per a ajudar a totes aquestes persones.
Un d’aquests és el d'ajudar a persones discapacitades, perquè les seves famílies els fan fora de casa o no els hi donen prou menjar.
Un altre projecte és ajudar a les dones. Allà, a l’Índia, estan com menys preades, i la Fundació els hi dóna diners per poder fer-los servir en el que elles vulguin i crear els seus propis negocis.
Aquests són uns dels 6 projectes que fa aquesta magnífica Fundació.

Júlia Vidal, 1r B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada