dimecres, 11 de maig del 2011

La Gran Evasión

"La gran evasión" (1963) és una pel·lícula ambientada en la Segona Guerra Mundial. Tracta d'uns presoners britànics i americans.
Se situa en un poble alemany al costat dels Alps; d'allà envien a 300 presoners cap un camp especialitzat en una alta vigilància. La missió dels presoners serà escapar-se. El primer dia ja ho intenten, però no ho aconsegueixen, així que decideixen fer 3 túnels pels cuals passar per sota del camp i arribar al bosc per tal de fugir d'Alemanya.
Durant 3 anys es passen construint 3 túnels; veuen que si fan 3 túnels no arribaran i llavors decideixen tancar-ne 2 i seguir construint el més llarg.
El dia que els 3 americans estan celebrant el 4 de juliol, un comandant nazi descubreix dins d'un barracó el túnel. Els presoners, en veure que han tancat el més llarg, decideixen reobrir el segon. Al cap d'un any tots ja estan llestos per escapar; esperen que sigui de nit, van passant pel túnel fins arribar al bosc, però un petit error de càlcul fa que el túnel es quedi a 5 metres del bosc, aleshores han d'anar passant d'un en un, fins que els aliats bombardegen el campament. Els alemanys apaguen els llums per no ser detectats, aleshores aprofiten per marxar de dotze en dotze, i quan ja s'han escapat un munt tornen a encendre els llums i n'enxampen un sortint.
Després alerten tot el camp i troben el forat amb tothom a dins, els fan sortir i truquen a tots els pobles propers per informar que s'han escapat 70 homes, els quals, al llarg del dia, capturen i només 15 tornen al camp, 5 s'evadeixen, i els altres són assassinats per la Gestapo.

El tràiler aquí: http://youtu.be/xkwmIDx9RwQ

Nil Taulé, 3r A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada