diumenge, 12 de desembre del 2010

El maltractament

Podem destacar quatre tipus de maltractament:

1. Maltractament físic:
És qualsevol lesió fisica al cos d’una persona o també pot ser maltractament d’obra, que és l’agressió que no deixa cap marca al cos.
Aquest maltractament es pot expressar amb empentes, cops de puny i de peu, cremades al cos, cops amb objectes, forcejar arribant a provocar blaus al cos, trencaments d'ossos, talls i lesions a òrgans interns o irreversibles.

2. Maltractament psicològic:
El maltractament psicològic s’expressa cap a una persona amb la humiliació, els insults, les vexacions, l'exigència a l'obediència, els crits, l'aïllament social, la culpabilització, el rebuig, el xantatge emocional i totes aquelles que tinguin com objecte minvar l'autoestima de la dona.
Aquest tipus de violència no és tan visible com la física i és més difícil de demostrar.

3. Maltractament sexual:
Parlem de violència sexual quan hi ha un acte o una relació sexual contra la voluntat de l’altra persona.

4. Maltractament econòmic:
Significa limitar a la dona a l'accés als recursos econòmics, laborals i/o educatius. Això pot provocar que les víctimes es vegin pressionades a romandre amb la persona que les maltracta en no poder comptar amb recursos econòmics.

Denise Palma, 3r A

2 comentaris:

  1. Jo crec que aquest tema es molt interessant, saber quins tipus de maltractaments que hi ha, i també esta molt bé per si alguna persona, es veu envoltada en una situació de maltractament.

    ResponElimina
  2. Hola aquet tema jo crec que és molt interesant perque cada dia a la vida real esta hi ha gent que esta passant maltractaments i crec que em de saber tots el tipus i la seva caractiriztica.

    Francesc Perez Cuadras

    ResponElimina