dijous, 14 de gener del 2010

Jocs Olímpics d'hivern 2022

Barcelona vol reviure "el somni olímpic" i per això ha presentat la seva candidatura als Jocs d'Hivern l'any 2022, segons va anunciar ahir dia 13 de gener l'alcalde Jordi Hereu, que ha assegurat que “és possible perquè la ciutat està preparada" per a un esdeveniment tan important.
A la roda de premsa, l'alcalde barceloní ha informat que la candidatura "Barcelona-Pirineus" ja ha estat comunicada al Comitè Olímpic Espanyol (COE); a partir d'ara els responsables hauran de decidir (l'any 2014) la ciutat espanyola que optarà als Jocs Olímpics d'Hivern de 2022.
La comunitat d'Aragó ha expressat també la seva intenció d'organitzar els Jocs d'Hivern amb la candidatura Saragossa-Jaca. I no els ha agradat massa la presentació de Barcelona.
A la capital catalana se celebrarien la inauguració, el lliurament de medalles i també la clausura dels Jocs, a més de diverses proves olímpiques com ara la de patinatge artístic i hoquei gel, mentre que les d'exterior es farien a les estacions del Pirineu, encara que l'alcalde de Barcelona encara no ha concretat en quins.
En el cas que Barcelona aconseguís ser seu dels jocs d'hivern de 2022, coincidiria amb el 30 aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics d'estiu de l'any 1992. A més seria la primera ciutat que celebraria ambdós jocs, els d'estiu i els d'hivern.

Molta sort per a Barcelona i també per a Saragossa-Jaca.


Alba Batalla, 2n A

2 comentaris:

  1. Com m'agradaria ser-hi!! pero encara queda mol i farà mol de fred :S


    Marcel

    ResponElimina