dimecres, 27 de gener del 2010

Cementiri nuclear


El ple de l'Ajuntament d'Ascó (la Ribera d'Ebre) va aprovar presentar candidatura per a acollir un cementiri nuclear. Hi han votat a favor els 4 regidors de CiU, amb l'alcalde Rafel Vidal al capdavant, i l'únic regidor del PSC, que formen l'equip de govern, mentre que dels 4 independents, 2 hi han votat a favor i 2 ho han fet en contra. Vidal ha defensat la proposta assegurant que opten a ser un magatzem nuclear "per responsabilitat, no per diners" i per "garantir" al municipi, i a la comarca de la Ribera d'Ebre, la creació de nombrosos llocs de treball. L'alcalde també ha assegurat que l'Ajuntament ha contactat amb localitats on hi ha magatzems similars a Europa, i que el risc "és nul".
La sessió del ple ha aixecat una gran expectació, i hi ha hagut nombrosa presència de veïns i mitjans de comunicació. La votació, per cert, podria ser impugnada, perquè s'han detectat incompatibilitats contra 4 regidors (3 i l'alcalde) que hi han votat a favor, ja que tenen una relació directa o indirecta amb la central nuclear d'Ascó.
Així mateix aquest diumenge dia 24 de gener unes 2.000 persones es van manifestar pels carrers d'Ascó per protestar contra aquesta possible ubicació d'un cementiri nuclear al municipi.

Aquest link és força interessant, tingueu en compte que va per parts:


Fruit del Senyor Herrera Galimany, 4t

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada