diumenge, 3 de gener del 2010

Introspecció Nadalenca


En el pic de l’hivern, tota la natura esmorteïda, en el compacte silenci dels flocs de neu, l’ànima es recull en el refugi de les restes d’escalfor interior. “Más madera!”, crida en Groucho Marx, i el rellotge de Sant Pol anhela un furtiu raig de Sol que li permeti comptar les fredes hores. La integritat del sistema perilla, car, per conservar el caliu, usa com a combustible elements de l’estructura. La Gran Dama mostra els seus ulls de foc de vida en plena campanya publicitària. Al cim de la crisi apareix una llum i s’anomena Nadal que vol dir nativitat i amb el Nadal la nadala per exel·lència: Adeste fideles.

Adeste fideles, laeti, triunphantes
Acudiu fidels, alegres, triomfants,
Venite, venite in Bethlehem.
Veniu, veniu a Betlem.
Natum videte regem angelorum.
Vegeu al que ha nascut, el rei dels àngels.

El poder de Nadal és l’esperança certa del renaixement primaveral. A Betlem ha nascut un nen que és el rei dels àngels. L’estructura vulnerable i en situació compromesa té la oportunitat de tanscendir-se i veure’s reflexada en un sistema més elevat a través d’un nadó nascut entre els homes i a qui els àngels també veneren.

En grege relicto, humiles ad cunas
Deixant el ramat guardat, humilment cap a la cuna
Vocati pastores approperant
Els pastors cridats s’apropen.
Et nos ovantes, gradum festinemus.
I nosaltres, contents, ho celebrem d’allò més.

Per Nadal el món laboral es paralitza, només queden els serveis mínims. Tothom es reuneix amb la família i els que queden sols, pateixen una tristesa genuïna. I nosaltres, contents, ho celebrem d’allò més. Adhuc els que ostenten una actitud de puresa escèptica i materialista, no es poden estar de desitjar FELIÇ NADAL als seus pròxims, i tot en honor al nadó redemptor.

Per als meus amics, que són tan benevolents.

Fruit del Senyor Herrera Galimany, 4t

5 comentaris:

  1. massa religiós és això per una escola laica

    ResponElimina
  2. És la reflexió d'un alumne, no de l'Institut

    ResponElimina
  3. El Nadal és una festa religiosa, segurament la més religiosa de totes.

    ResponElimina
  4. si no molesta, m'agradaria que a la revista no s'escrigués en anònim, és desagradable.

    des del meu punt de vista aquest text no en te res de religiós, si saps diferenciar, veuries que és completament de ""tradició"", la tradició és com és, t'agradi o no..
    però es clar.. com que a l'institut parlem sense pensar...

    i una altre aspecte a destacar.. suposo que és un institut públic, doncs penso que s'haurien de respectar les diferent maneres de pensar de cadascun dels alumnes. siguin les que siguin, i no dir arguments en anònim, sens saber si es te raó,
    i si no és així, la primera manera de pensar que no hauriem de respectar és la teva, ja que és dallò més... discriminatòria?? si, si, més o menys..

    per cert... no RELIGIÓ, és TRADICIÓ

    ResponElimina