dimarts, 5 de gener del 2010

Els Reis Mags


Introducció:

La nit dels Reis Mags és una festa cristiana que té el seu origen en el Naixement de Jesús a Betlem. Segons aquesta tradició, el nen Jesús va rebre la visita de tres savis que seguint l'estrella d'Orient el van trobar i li van regalar or, encens i mirra.
La Nit de Reis se celebra a tota la península ibèrica la nit del 5 al 6 de gener de cada any. Els nens i nenes innocents escriuen la carta als Reis Melcior, Gaspar i Baltasar tot demanant allò que desitgen. Tots els nens es comporten una mica millor que els dies anteriors (per por que els Reis no els portin res o potser carbó, si no han estat prou bons) i es preparen emocionalment per l'arribada dels Reis.

Celebració a casa:

La nit que vénen els Reis, tots els nens i nenes que ho celebren deixen pa, aigua i unes sabates seves i dels seus pares a la porta de casa, davant del balcó o alguna finestra, perquè els reis i els camells mengin, beguin i descansin del llarg viatge des d'Orient i de la feinada de repartir tants regals per totes les cases. Després, els nens, se’n van a dormir impacients. Al dia següent al matí, s’aixequen corrent i avisen als pares per obrir els regals que han deixat els Reis, però no estan tots els regals allà mateix. Després d'obrir els de casa van a casa dels avis, tiets..., a buscar els regals que falten i a dinar. A la tarda els nens i nenes ja tenen tots els regals i estan molt contents i ja els poden estrenar.

BONES FESTES A TOTS!


Ivan Fernández i Álex Montero, 2n B

1 comentari:

  1. Ens agrada aquest text, han explicat molt bé els reis mags.

    Alba i Noa

    ResponElimina