dimarts, 24 de gener del 2012

Seguretat Vial

Últimament les xifres de morts a les carreters espanyoles ens preocupa, l'escassa seguretat vial és el problema, tot i que aquest any passat (2011), hi ha hagut menys víctimes que en l'any anterior a les carreteres durant les principals “festes” (Nadal, Vacances d’Estiu, Setmana Santa, Cap d’Any). Hauríem de reduir la xifra de morts, no val amb intentar-ho, ho hem d’aconseguir, i per fer-ho necessitem l’ajuda de tots.
En primer lloc hauríem d’identificar les principals causes dels accidents, i després eliminar-les. Aquestes són les més destacades:

- Alcohol: La relació entre l’alcohol i els accidents és més que coneguda. L'alcohol és responsable del 30-50% dels accidents mortals.

- Punts negres: Són un altra causa greu dels accidents. Els “punts negres” són llocs on hi solen haver accidents, per exemple: corbes molt marcades, rotondes...

- Distraccions: Aquí tenim un altre veterà dels accidents de tràfic, entre tots hauríem d’intentar eliminar les distraccions al volant com per exemple: parlar amb el mòbil, pensar profundament,...

- Excés de velocitat: Aquest també és una altre culpable dels accidents de tràfic, el fet d’anar a més velocitat del que està permès no només causa l’accident, sinó que també fa que el cop sigui més fort i també mortal.

Lailla Ahrouch i Marieta Pedraza, de 2n A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada