divendres, 20 de gener del 2012

1 de desembre, dia mundial contra la SIDA

L’1 de desembre és un dia que dediquem a conèixer els avenços contra la pandèmia VIH, per mostrar solidaritat i donar suport a les persones que han estat infectades. Un dels punts més destacable és conscienciar i informar de com prevenir la malaltia.
La sida és una malaltia d’infecció causada pel virus VIH. Ens podem contagiar a través del contacte amb la sang infectada o mantenint relacions sexuals amb una persona que tingui la malaltia.
Malauradament, contra la Sida no hi ha cura actualment, per això, cal prevenir aquest virus. Segurament et preguntaràs... com? Doncs molt fàcil, utilitzant el preservatiu! Cal tenir en compte que el profilàctic no protegeix a les persones infectades però sí a les qui no ho estan.
Els símptomes de la infecció VIH solen ser els següents:
- diarrea persistent
- pèrdua de pes no justificat
- pèrdua de gana
- cansament constant
- ganglis limfàtics inflamats
- suors nocturns
- tasques blanques a la boca.
Aquests símptomes se solen desenvolupar a les poques setmanes o fins i tot mesos, després d’haver adquirit el virus.
Com a mostra de solidaritat, aquest any passat Barcelona va “tenyir” de vermell alguns dels seus centres comercials així com edificis històrics amb un valor artístic important, és a dir, l’Acadèmia de les Bones Lletres, l’Ajuntament, CaIxafòrum, Casa Batlló, la Sagrada Família i la Pedrera i les va il·luminar a la nit amb llums roges.



Helena Mujal, 3r B i Alisson Flores, 3r A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada