dijous, 27 d’octubre del 2011

Els cavalls

- D’on provenen els cavalls? I com han evolucionat?

Aquest mamífer és un dels animals més antics i que més ens han facilitat la vida durant molts anys.L’origen d’aquest animal el podem trobar a Amèrica del Nord, on va habitar durant aproximadament 55 milions d’anys. S’anomenava Eohippus, tenia una mida de 20 i els 40 cm. d'alçada. I s'assemblava molt a un gos, a primera vista.



CARÀCTER:
El cavall és un ésser equí, pel qual, és un animal molt sensible. Però per una altra banda, és molt intel·ligent, fàcil d'ensinistrar i fidel al seu amo sempre i quan se li doni una justa i bona recompensa. Nosaltres l’hem de tractar amb delicadesa i dolçor, perquè ell a poc a poc, ens acabi agafant confiança per a poder ser el nostre amic (i fins i tot podem arribar a ser el seu millor amic).

Un cop ja ens té confiança, voldrà jugar amb nosaltres de manera que s’ha de tenir en compte que és un animal més gran que nosaltres i que hem de tenir cura de no fer-nos mal. També són molt afectuosos, els hi agrada que els pentinin i que els cuidin, que els hi facin massatges per tot el cos, carícies, i fins i tot petons. Una de les coses més sorprenents és que si els hi parles suaument al costat de l’orella, es poden arribar a relaxar (és una altra manera d'agafar-los més confiança).

La visió dels cavalls és propera i en monocolor (gris), és a dir, els cavalls poden veure coses que nosaltres no podríem veure a primera vista, però amb un prismàtic sí.

Els cavalls solen portar-se bé quan estan en parelles però si estan en grups del mateix sexe ja es complica més la cosa. Perquè un cavall sigui feliç i estigui sa, ha de poder fer exercici cada dia, tenir la companyia d'humans i/o altres cavalls, tenir un estable net per descansar i disposar d'una alimentació equilibrada.

L'ALIMENTACIÓ DEL CAVALL:
L’aliment és especial perquè els seus hàbits siguin sans. És important que mantinguin una dieta equilibrada perquè el sobrepès pot afectar molt al seu estat de salut, ataquen a la seva agilitat.


El fenc i la palla són la base de l'alimentació, però tot depèn del tipus d'herbes de la seva composició, la quantitat d'abonament i el moment de la collita.

També poden menjar pastanagues, pomes, raves, etc, però s'utilitza com a premi, no coma base de la seva alimentació.

Anaïs Llop i Aroa Mars, 3rA i 3rB


1 comentari:

  1. Els cavalls són uns animals fantàstics en tots els sentits! De veritat recomano a tothom que els coneguin una mica millor. M'ha agradat molt el text noies;)!

    Ah, Anaïs, podries escriure un article de tu i l'Ashali, no? :D

    ResponElimina