dimecres, 19 d’octubre del 2011

Xerrada sobre la ràdio per als alumnes de 3r

Dijous passat dia 6 d'octubre va venir a classe de 3r en Sergi, ell és director de la cadena de ràdio “Ràdio Sant Sadurní”. Ens va explicar una mica com funcionava una cadena de ràdio. Dins de la cadena hi ha un programa; en el programa ens va explicar que hi ha un guió radiofònic, aquest guió ha de tenir una ratlla al mig per separar els següents punts que tu posis al programa. A més hem de posar sorolls, músiques, temes per explicar.... També ens va explicar que no hem d’improvisar, és a dir, hem de tenir el guió del programa davant i abans de presentar-lo llegir-lo moltes vegades per no entrebancar-nos, però si ho llegeixes ho has de llegir amb alegria, sinó els oients s’avorririen.
També ens va ensenyar uns exemples d'unes gravacions d'un programa de ràdio. Una de les diferències més clares era que un programa estaven més alegres, emocionats per algun fet i això s’agraeix, en canvi, a l’altre programa es notava com llegia el text, eren avorrits i no tenien alegria, a més parlaven molt fluixet. Un altre punt important i que cal tenir en compte és el to de veu.
Aquesta xerrada em va semblar molt interessant i gens avorrida, i em servirà per millorar el meu programa de ràdio per al projecte d'aquest trimestre de l'àmbit lingüístic.

Aroa Mars, 3r B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada