dijous, 2 de juny del 2011

15-M, Els Indignats

La protesta contra el sistema polític i econòmic, que va néixer el dia 15 de maig a ciutats com Madrid o Barcelona i que s'ha fet gran amb les acampades per totes les ciutats del país, suposa la reacció més important de la societat civil des de les manifestacions contra la intervenció militar a l'Iraq l'any 2003. Però en aquella ocasió la demanda era clara i concreta, en canvi aquest moviment té una indignació indefinida i per molts motius diferents com les retallades en Educació i Sanitat i la impossibilitat dels joves d'accedir a una feina o a una llar, o per demanar una democràcia real i criticar els enriquiments de bancs i d'altres empreses. Per tot això s'han fet assemblees generals a la Plaça Catalunya (i totes les ciutats on estan acampats) on han participat unes 5.000 persones. S'han pres alguns acords, com mantenir-se allà fins el 15 de juny i aquest dia convocar una gran manifestació que anirà a peu fins al Parlament de Catalunya.
L'acampada de Barcelona s'autoproclama al seu bloc com "espontània, apartidista, asindicalista, pacífica, oberta i no organitzada per cap plataforma concreta". Malgrat que descarten nomenar portaveus, una ullada per diferents llocs d'internet permet enumerar les principals reivindicacions d'un moviment que multiplica suports dia a dia.
Segons els acampats, s'estan fent actes similars a 4.878 ciutats espanyoles i també d'altres països de tot el món. Estarem pendents de com evoluciona quest moviment i si al final serveix per alguna cosa tot el que estan fent.

Nil Taulé, Soumia Ismaili, 3r B i 3r A

Un vídeo sobre tot el que està passant:
http://www.youtube.com/watch?v=xeNNYlVqXuk

*

3 comentaris:

  1. Em sembla molt bé aquest text, perquè així ens podem adonar del que passa, jo ja sabia una mica de que anava el tema, però ara ho se més.

    El vídeo esta molt bé, encara que ja l'havia vist.

    ResponElimina
  2. eta molt bé aquest text, perque així ens donem de com es la gent del govern.
    esta molt bé.

    ResponElimina
  3. No està malament, però, jo afegiria un vídeo millor: http://www.youtube.com/watch?v=Geg_6Xoy04s

    ResponElimina