divendres, 30 de setembre del 2011

SOLIDARITAT

Els alumnes de 1r d'ESO a l'hora d'Alternativa han estat definint amb les seves paraules què és la Solidaritat. I deprés ho han dibuixat i han fet un mural per a la classe. Us deixo algunes de les definicions i el mural del alumnes de 1r A.

SOLIDARITAT: és que t'ajuden a pagar tot el que no pots pagar i t'ajuden a poder viure bé. MATI CANO. 1rA

SOLIDARITAT: és dedicar part del teu temps a les persones necessitades i ajudar-les. OXANA MARÍN. 1rA
SOLIDARITAT: és ajudar als altres o que els altres t'ajudin a tu. ALBA ABELLÁN. 1rA
SOLIDARITAT: és l'ajuda a les persones que la necessiten sense demanar res a canvi. NEREA NAVARRO. 1rA
SOLIDARITAT: és quan algú pensa en la gent més necessitada en lloc de només pensar en ell sol. RONNY CASTRO. 1rA
SOLIDARITAT: és ajudar als altres, parlar amb ells per solucionar-ho, donar-los el que necessiten, o si estan ferits. Això ho fem perquè se sentin millor. AINHOA PARRA. 1rA


*

dijous, 29 de setembre del 2011

Entrevista a 2 exalumnes: Laerke Saura i Júlia López


Divendres passat, 23 de setembre, van venir al Montgròs 2 exalumnes, la Laerke Saura i la Júlia López. Els nois i noies de la Revista vam aprofitar la visita per fer-los unes preguntes sobre el seu nou camí: el Batxillerat. Elles han triat fer-lo a l'IES Joan Ramon Benaprès de Sitges.

1. Per a vosaltres quina és la diferència més important entre l'ESO i el Batxillerat?
L'ESO és un nivell més baix ja que és un estudi obligatori, en canvi al Batxillerat el nivell puja molt, segurament perquè nomes ho trien aquelles persones que volen fer estudis superiors.

2. Recomanaríeu als alumnes que facin Batxillerat?
Depèn de l'alumne; nosaltres ho recomanaríem a aquelles persones que hagin tret bones notes a l'ESO, sinó no s'ho treuran.

3. Com us va de moment a l'institut?
De moment molt bé, estem contentes.

4. Com us van les classes?
També molt bé.


5. Us agrada el Batxillerat?
Sí, ens agrada,  perquè pots escollir el que vols fer entre totes les modalitats (n'hi ha 4),  i en cadascuna pots triar entre diferents matèries.

6. Com son les aules al vostre Institut, gran o petites?
Són com aquestes, una mida normal.

7. Quants alumnes sou a les classes ?
Som més o menys com aquí. A la nostra classe som 24 exactament.

8. Creieu que és molt difícil?
S’ha d'estudiar molt, la veritat, i la velocitat de les explicacions és molt ràpida, comparada amb els cursos anteriors. A més gairebé cada dia s’ha de treballar a casa.

9. Quin Batxillerat esteu estudiant?
El Batxillerat Social-Humanístic.

10. El funcionament és el mateix?
Sí, més o menys és el mateix; hi ha quatres matèries que són obligatòries i comunes a tots els Batxillerats (Català, Castellà, Anglès i Filosofia), i les altres assignatures són de modalitat.

11. Us ho esperàveu més difícil?
Bé, una mica més potser sí, ja veurem com va.

12. Vosaltres creieu que tothom pot estudiar una carrera?
Creiem que tothom té la capacitat per a fer una carrera o un cicle, però també es necessita esforç i dedicació per a superar-lo.

13. Recomaneu estudiar a l'IES Benaprès?
Sí, les intal·lacions són bones, és un Centre gran i el professorat és bo també, donen un nivell alt, per tant, surts ben preparat.

14. Quin horari feu?
Entrem a les 8:30 i sortim a les 3:00, cada dia; no tenim cap classe a la tarda.

15. Quin consell donaríeu als nois i noies que vulguin estudiar Batxillerat?
Que estudiïn ara molt i que agafin els hàbits i el ritme de treball per poder tenir èxit en el futur.

Moltes gràcies noies!!
 
Entrevista realitzada per Estrellita Arteaga, Viviana Barrancos, Aroa Mars, Iván Moreno, Malena Méndez i Mireia Cornejo.

dimecres, 28 de setembre del 2011

"Carta de una docente": els professors contra les retallades



Després de les nombroses retallades que hem patit els professors, al Montgròs vam decidir fer una pancarta i penjar-la prop de l'entrada.
A més us deixem aquest text que explica perfectamnet la situació:

"MUCHAS GRACIAS SEÑORA AGUIRRE

¡¡¡Por fin!!! Estoy realmente encantada con trabajar 20 horas semanales y pensé que este día no iba a llegar nunca. ¿De verdad que ya no vamos a tener que cumplir con los artículos 70 a 81 de la Orden Ministerial de 29 de junio de 1994 que establecía que los docentes trabajamos 37 horas y media?

¿Es cierto que ya no tengo que permanecer en el centro 27 períodos semanales y dedicar 10 horas y media semanales a claustros, juntas de evaluación, preparar mis clases, preparar exámenes y corregirlos? ¿Ya no hay exámenes? ¿Puedo decir chorradas durante 55 minutos a 30 menores de edad porque ya no tengo que preparar lo que les voy a contar? ¿Me ha quitado usted por fin esas horribles horas complementarias en las que yo hacía guardias de patio? ¿No sustituiré a mis compañeros cuando falten, ni atenderé a la biblioteca a razón de 5 horas semanales?

¿Ya no tendré que coordinarme con mi jefe de departamento una hora a la semana para que supervise el cumplimiento de una programación que no tendré que preparar nunca más? ¿Ya no voy a ser tutora? Entonces… ¿Ya no tendré que acudir a esas tediosas reuniones de tutores para coordinar el plan de acción tutorial con la orientadora? ¿Ya no tendré que tratar nunca más en la hora de tutoría que, afortunadamente ya no existe, de temas tan intrascendentes para nuestros alumnos como la resolución de conflictos, la autoestima, el compañerismo, el tabaquismo, la anorexia, etc.? ¿No tendré que controlar el absentismo de los alumnos de la tutoría que nunca me asignarán?

¿No tendré que detectar nunca más las carencias, los problemas y las necesidades de mis alumnos? porque, entiendo que no tendré tiempo en mi horario semanal de 20 horas de clase mondas y lirondas para coordinarme con el departamento de orientación. ¿Ya no pasaré una hora semanal haciendo llamaditas a las casas para contactar con las familias e informar de cómo evolucionan los niños? ¿Ya no voy a tener que recibir nunca más a los padres preocupados por sus retoños porque sólo voy a dar 20 horas de clase semanales? Esto, además, aumentará enormemente la productividad en la comunidad de Madrid: ¿Qué es eso de pedir permiso en el trabajo para entrevistarte con el tutor de tu hijo?

Le transmito también el agradecimiento de los profesores de ciencias de mi centro pues ya no tendrán que preparar las prácticas de laboratorio que nunca harán. Por cierto, ¿vendemos el mobiliario y el material de los laboratorios del centro a la privada para sacar unas perrillas y superar el déficit o se lo regalamos a los de la concertada que son colegas?

¿Vendemos el fondo de la biblioteca que nunca más se abrirá? Podemos sacarnos un pastizal, sería una pequeña contribución de la educación pública para la creación de esa fabulosa policía autonómica que desea usted crear, si lo suma a lo que se ha ahorrado usted dejando en su casa a 1424 FUNCIONARIOS (NO INTERINOS) de secundaria sacaría adelante la policía y un ejército privado si se le pone a su señoría, que usted lo vale.

También me comunican los compañeros de lenguas extrajeras que tiene usted más razón que una santa, que había que plantarle cara al Consejo de Europa: a los

españoles no se nos dicta cómo se enseñan los idiomas extranjeros ¿Qué coño es eso de que los grupos deben ser reducidos para potenciar la práctica oral? Aquí a 30 niños que es como hemos estudiado todos hace 40 años y no veas cómo pilotamos en esto de los idiomas.

Como trabajo en un pueblo, los padres me preguntan si vamos a tener agrupamientos flexibles en lengua y matemáticas para los alumnos que necesitan una atención más pormenorizada y les he comunicado que evidentemente no, que había que quitar docentes para superar el déficit y que su deber como buen madrileño es dar de comer a los de las academias, que tienen que salir de la crisis. En la escuela pública no se dan clases particulares. Por cierto, el colectivo de academias se suma al agradecimiento porque la recuperación de materias pendientes corre ahora de su cuenta.

El TIC no dice nada porque ya no hay. De todos modos ya no necesitamos ordenadores para entrar en Internet, eso lo vamos a hacer cuando, después de trabajar 4 horas diarias únicamente, volvamos a casa y no tengamos clases que preparar ni exámenes que corregir.

¿QUEDAMOS ENTONCES EN QUE PASO DE 37 HORAS Y MEDIA A 20 Y QUE ME VA A SUBIR EL SUELDO POR EL TRAUMA QUE ESTO ME OCASIONA?

ES USTED MI HEROÍNA SEÑORA AGUIRRE.

TRANSMITA MIS RESPETOS A LAS SEÑORAS FIGAR Y DELIBES, SIN CUYA INESTIMABLE AYUDA, ESTO NO HABRÍA SALIDO ADELANTE.

Por cierto, si admite usted sugerencias de una admiradora: aumente usted el horario a los presentadores de los telenoticias de TELEMADRID que está muy feo que trabajen 5 horas semanales y cobren lo que cobran.


UN SALUDO DE UNA DOCENTE AGRADECIDA".

dimecres, 14 de setembre del 2011

Benvinguda als alumnes de 1r d'ESO

Els alumnes de 1r d'ESO van començar al nostre Institut dilluns passat, dia 12. Van arribar al Centre a les 9 del matí; els seus nous tutors (la Raquel, el Marco i el Pablo) els van obrir per rebre'ls i es van dirigir tots junts a la pista. Allà la directora, la Susanna, els va presentar els professsors i els alumnes de 3r i 4t que els acompanyarien a fer un tomb per conèixer les instal·lacions. Es van agrupar en les 3 classes i van passejar una estona per l'Institut guiats pels alumnes veterans. Després es van dirigir a les aules correponents amb el seu tutor/a que els va donar diverses informacions importants. Així va passar el matí. A la tarda ja varen seguir l'horari normal.

BENVINGUTS NOIS I NOIES DE 1r! Molta sort en aquest nou camí!

Click to play this Smilebox slideshow

*

dijous, 8 de setembre del 2011

Esmorzar a l'INS Montgròs

Avui els professors de l'INS Montgròs hem tingut la sort de gaudir d'un esmorzar exquisit que ens han preparat les nostres companyes Carme Colomar i Verònica Arrufat per celebrar amb nosaltres que han aprovat les oposicions. ENHORABONA!!
La sorpresa ha estat les galetes que ens ha preparat la Verònica amb el nostre logo; molt originals i sobretot boníssimes!!!
Podeu veure el goig que feia la taula i les famoses galetes:


*

dimarts, 6 de setembre del 2011

Benvinguts al curs 2011-12

Ahir dilluns 5 de setembre, els alumnes de 2n, 3r i 4t van venir una estona a l'Institut per conèixer l'horari, els tutors, els companys i també per fer el test de les intel·ligències múltiples.

Benvinguts al nou curs!!

Click to play this Smilebox slideshow