dimecres, 29 de juny del 2011

ELS ALUMNES DE 4t ENS DIUEN ADÉU

ELS ALUMNES DE 4t VAN PREPARAR AQUEST VÍDEO QUE ÉS UN RESUM DE TOT ALLÒ QUE HAN VISCUT I QUE VAM VEURE EL PASSAT DIA 22 DE JUNY QUAN CELEBRÀVEM EL SEU COMIAT.
DESPRÉS DE 4 ANYS AMB NOSALTRES, US TROBAREM A FALTAR.
MOLTÍSSIMA SORT EN TOT!




I aquí el fragment final del discurs que els alumnes van escriure i ens van llegir:

"(...) Diuen que la família no es fa amb la sang, sinó amb la gent que t’agrada estar i compartir moments. Nosaltres, tots, som com una família, una gran família. Els professors eduquen als alumnes, igual que ho fan els pares als fills. Hem passat en aquest institut bona part de la nostra vida: cada matí i tarda, 5 dies a la setmana, un total de 30 hores setmanals. Hem viscut noves experiències que ens han fet madurar i créixer com a persones. En resum, una experiència difícil d’oblidar.
Només queda, creiem, donar les gràcies al professorat i a tot l’equip de l'institut, i també, esclar, a tots vosaltres, alumnes, que tants moments ens heu fet viure. Gràcies.
Us desitgem a tots vosaltres unes bones vacances. I a vosaltres, alumnes, que tingueu sort en aquest futur el qual no sabem que passarà ni què se n’haurà fet de nosaltres. Que tingueu sort, amics. Fins aviat!"

*

dimecres, 22 de juny del 2011

Dóna'm la mà

"Dóna'm la mà" de Joan Salvat-Papasseit: vídeo realitzat per Xènia Rodríguez de 4t A




*

divendres, 17 de juny del 2011

El millor dia, Carnaval

La veritat és que hi ha hagut molts dies genials al llarg del curs, però m’agradaria recordar un en especial, un dimecres de Carnaval. Els de quart havien fet com de Carnestoltes i van decidir que portéssim una sabata de cada tipus i un barret o alguna cosa al cap. Jo ho vaig fer, perquè era Carnaval i ja sabeu que "per Carnaval tot s'hi val".
Les tres hores primeres ens tocava: Naturals, i ens vam posar en grups, després Tecnologia, i per últim Plàstica on també ens vam posar també en grups per fer un projecte, i com m’agrada molt dibuixar se’m va passar ràpidíssima l'hora, fins aquí va estar bé el matí.
El pati va ser el millor, recordo moltíssima gent amb barrets, gorres, perruques, etc. Alguns companys no portaven res, però també n'hi havia molts que sí que duien el que s'havia demanat. Vaig passar el pati pintant-me la cara i també pintant cares als altres.
Finalment a les 12:00h tocava anglès, però recordo que la Marga no havia vingut i com que no teníem cap feina vaig passar l'hora amb la Marta i l'Andrea.

Va ser un dia d’allò més divertit!

Noa Segado, 3r B

dimecres, 8 de juny del 2011

El millor dia d'aquest curs

El meu millor dia d'aquest curs vaser quan van venir els alumnes holandesos d'intercanvi al nostre institut.
La primera impressió que vaig tenir quan vaig veure els holandesos va ser que tots els nois eren molt alts, i les noies també. També em va agradar quan vam fer una sortida per la tarda amb tots ells el primer dia. Vam anar per tot el poble ensenyant-los els llocs on anem habitualment, per exemple les pistes on està el cap de futbol, també la Jijonenca, que és on ens comprem els gelats.
Quan vam anar a les pistes també vam passar per on estan els gronxadors... I allà alguns van fer una guerra d'aigua molt divertida. Després, tornant cap a l'institut, vam parlar amb un noi holandès; jo estava molt nerviosa perquè era la primera vegada que havia parlat amb algú d'un altre país en anglès.
Aquell va ser el meu millor dia d'aquest curs.

Kenia Saura, 3r A

diumenge, 5 de juny del 2011

Memòria Històrica

Els alumnes de 4t d'ESO estan enllestint aquests dies el seu darrer projecte del curs: La Memòria Històrica. Treballen aquest interessant projecte des de l'Àmbit Social i el Lingüístic conjuntament. Aquí us deixem les magnífiques cançons escrites, composades i interpretades pels propis alumnes sota la direcció del seu professor de Música, el Marià Franco.




*

dijous, 2 de juny del 2011

15-M, Els Indignats

La protesta contra el sistema polític i econòmic, que va néixer el dia 15 de maig a ciutats com Madrid o Barcelona i que s'ha fet gran amb les acampades per totes les ciutats del país, suposa la reacció més important de la societat civil des de les manifestacions contra la intervenció militar a l'Iraq l'any 2003. Però en aquella ocasió la demanda era clara i concreta, en canvi aquest moviment té una indignació indefinida i per molts motius diferents com les retallades en Educació i Sanitat i la impossibilitat dels joves d'accedir a una feina o a una llar, o per demanar una democràcia real i criticar els enriquiments de bancs i d'altres empreses. Per tot això s'han fet assemblees generals a la Plaça Catalunya (i totes les ciutats on estan acampats) on han participat unes 5.000 persones. S'han pres alguns acords, com mantenir-se allà fins el 15 de juny i aquest dia convocar una gran manifestació que anirà a peu fins al Parlament de Catalunya.
L'acampada de Barcelona s'autoproclama al seu bloc com "espontània, apartidista, asindicalista, pacífica, oberta i no organitzada per cap plataforma concreta". Malgrat que descarten nomenar portaveus, una ullada per diferents llocs d'internet permet enumerar les principals reivindicacions d'un moviment que multiplica suports dia a dia.
Segons els acampats, s'estan fent actes similars a 4.878 ciutats espanyoles i també d'altres països de tot el món. Estarem pendents de com evoluciona quest moviment i si al final serveix per alguna cosa tot el que estan fent.

Nil Taulé, Soumia Ismaili, 3r B i 3r A

Un vídeo sobre tot el que està passant:
http://www.youtube.com/watch?v=xeNNYlVqXuk

*