divendres, 14 de gener del 2011

La nova llei antitabac

La nova llei antitabac, aplicada  l'1 de Gener de 2010, ha afectat a la majoria de comerços. La prohibició afecta els espais públics, bars, oficines, parades d'autobusos, parcs; bàsicament els llocs públics tancats i també d'altres oberts com les entrades dels hospitals, entrades dels instituts i col·legis, algunes places etc.
Alguns dels comerços, com bars i restaurants, que l’any passat van fer reformes als seus negocis amb zona de fumadors i no fumadors, després de gastar-se molts diners, ara ja no els hi serveixen de res aquestes zones adaptades, ja que sota cap circumstància es pot fumar dins d’un bar, restaurant o qualsevol zona social. Això està portant a què alguns llocs de restauració es rebel·lin i deixin que els seus clients fumin argumentant la pèrdua de diners.

Jo crec que per una part està bé, perquè a molta gent li molesta el fum del tabac, o hi ha molta gent que hi porta els seus fills i no es qüestió que els nens estiguin envoltats de fum. A més d'això, prohibir que la gent fumi a l'entrada dels hospitals està molt bé, ja que hi ha malalts que tenen problemes de cor, per exemple, per tant poden empitjorar amb el fum del tabac si es passegen per allà.
Després, hi ha la part negativa. Molts negocis es van haver de reformar a les mesures antitabac de fa un parell d'anys, amb zones separades per a fumadors i altres per a no fumadors i aquest any aquestes zones que van adaptar fa poc no els hi han servit de res, no es pot fumar en cap lloc públic tancat.

Júlia Serena, 3r A

6 comentaris:

  1. Jo crec que s'han passat una mica amb aquesta llei, almenys podrien haver deixat decidir si volien la llei antitabac els propietaris de bars i no el polítics, perquè aquesta llei afecta molt negativament als propietaris de llocs públics.

    ResponElimina
  2. Jo crec que la nova llei anti tabac esta molt be perquè així la gent no fuma tant, i no perjudicant tant la seva salud.

    Francesc Pérez

    ResponElimina
  3. Jo crec que la nova llei antitabac perjudica alguns i a altres els beneficia. Però per a mi està bé, però també s'hauria d'haver pensat en els que tenen bars, etc..

    ResponElimina
  4. Jo estic totalment en contra, han fet que molta gent perdi la feina, i que la gent es baralli.
    Tampoc pensen en els fumadors.
    Em sembla molt bé per els que no fumen. Peró per una persona fumadora afecta molt!

    ResponElimina
  5. Ami em sembla molt be la nova llei anti tabac, perque aixi no contamina a la gent sana.

    ResponElimina
  6. Aquesta llei va ser introduida al 2011 no al 2010...

    ResponElimina