dilluns, 1 de novembre del 2010

Castaween


La  Castanyada és una festa popular de Catalunya que se celebra per Tots Sants, concretament la nit del 31 d'octubre. És costum menjar panellets i castanyes, sobretot, però també altres fruits de temporada com la carabassa o el moniato.
A Sant Pere de Ribes no és gaire habitual trobar-se nens o nenes que demanen caramels o llaminadures, aquesta és una tradició forània però ja força estesa; és el conegut Halloween. Algunes persones aprofiten la nit del 31 per disfressar-se i fer una mica de gresca. D'aquí ve la paraula que utilitzem molts joves "Castaween", d'unir les dues celebracions, la nostra, la Castanyada, i Halloween.
El meu germà petit, a més de celebrar-ho a casa, també ho fa al col·legi. Per celebrar-ho, una noia es disfressa de castanyera i els hi donen castanyes per esmorzar i també fan balls.
En canvi a l'institut no ho celebrem i fem classe normal perquè ja som grans.
Jo el dia de la Castanyada al matí dormiré fins tard, i a la tarda sortiré una mica amb els meus amics per anar a fer una volta pel poble.
Després aniré a casa de la meva àvia a fer panellets, castanyes, coques, etc...

Marc Raventós, 3r A

1 comentari:

  1. La castanyada es una època molt bonica, esperu que aguis passat una molt bona castanyada per que de veritat que la castanyada es de lo millor.

    Marc Batet

    ResponElimina