diumenge, 26 de setembre del 2010

Vallclara



Vallclara és el penúltim poble de Tarragona i pertany a la comarca de la conca del Barberà. Vallclara és el poble dels meus avis, allà hi tenen una casa i cada cop que podem hi anem a passar uns dies. Es tracta d'un poble de muntanya molt bonic però molt petit , al poble viuen menys de 100 persones i ens coneixem tots. Per a mi el més interessant que té són muntanyes, la piscina on podem anar a l'estiu, i també una parada amb un restaurant-bar  on hi va gairebé tota la gent. Vallclara té uns 4 carrers, però són tots molt bonics ja que és un poble amb molta història; per exemple  hi ha unes coves que es diuen "les coves dels gitanos " on la gent del poble s’amagava durant la guerra civil. 
Altres peculiaritats és que només hi ha una botiga, que és molt petita, i un forn on fan el millor pa que he tastat mai. I a els voltants estan plens de móres, boníssimes també.
A Vallclara tota la gent es reuneix a la plaça i fan sopars, mentre els nens juguen a futbol.  A l'estiu ve molta gent de vacances i passegen pels pobles del costat com Montblanc o Vimbodí . 
La festa major de Vallclara és molt entretinguda perquè es fan concursos molt divertits com per exemple: carreres de sacs concursos de qui menja mes ràpid, i també preparen dinars i activitats tots els dies, per això la gent se'n va a dormir molt tard durant els dies de festa, És típc per la festa major fer unes postres molt bones que es diu "orelleta" que porta sucre i està realment boníssima.
Aitor Ciré, 3r A

3 comentaris:

  1. Es un poble molt bonic, però es un poble petit. Mola molt la festa major, jo ja hi he estat.

    Marc Batet

    ResponElimina
  2. Donc Aitor tu deus passar molt bé quan estas amb els teus avis allà. Sembla molt bonic el poble que expliques.

    ResponElimina
  3. Es un poble amb l'esglessia al mig del poble i es molt alta l'esglessia, el poble te les cases molt grans.

    Kevin Violat 3rB

    ResponElimina