dimarts, 10 de desembre del 2013

Nadal al món

Nadal a la Índia

El Nadal és festejada per les comunitats cristianes a l'Índia, però és la figura del Pare Noel la que finalment s'imposa, com en tot el món. Fan una desfilada pels carrers de Calcuta en un clima de tolerància religiosa i personal.

En aquest país multireligiós domina el festival de Diwali, el més important dels hindús, que se celebra amb tant vigor i entusiasme com la festivitat nadalenca.

Diwali commemora la volta del déu Ram al seu regne d'Ayodhya després de catorze anys a l'exili, durant els quals, com a fet més assenyalat, venç el rei diable de Lanka (l'Sri Lanka actual).

Aquesta celebració no és la més important però, amb l'ajuda del consumisme, cada vegada es poden veure més guarniments per nadal, sobretot en els grans establiments.


Nadal en Japó

El 25 de desembre, dia de nadal, no és festa al Japó, que ja que el veritable dia important al Japó és l'1 de gener, dia d'any nou. Al Japó, el nadal se celebra amb la/el novia/novi o amb els amics, i a l'any nou, gairebé tots tornen a la casa paterna per celebrar-lo juntament amb la família.També al Japó es posen els adorns de nadal i per a ells el nadal nomes es una festa comercial.La conclusio es que al Japó el nadal es celebra practicament igual que a occident


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada