dimarts, 10 de desembre del 2013

Nadal al món

Nadal a la Índia

El Nadal és festejada per les comunitats cristianes a l'Índia, però és la figura del Pare Noel la que finalment s'imposa, com en tot el món. Fan una desfilada pels carrers de Calcuta en un clima de tolerància religiosa i personal.

En aquest país multireligiós domina el festival de Diwali, el més important dels hindús, que se celebra amb tant vigor i entusiasme com la festivitat nadalenca.

Diwali commemora la volta del déu Ram al seu regne d'Ayodhya després de catorze anys a l'exili, durant els quals, com a fet més assenyalat, venç el rei diable de Lanka (l'Sri Lanka actual).

Aquesta celebració no és la més important però, amb l'ajuda del consumisme, cada vegada es poden veure més guarniments per nadal, sobretot en els grans establiments.


Nadal en Japó

El 25 de desembre, dia de nadal, no és festa al Japó, que ja que el veritable dia important al Japó és l'1 de gener, dia d'any nou. Al Japó, el nadal se celebra amb la/el novia/novi o amb els amics, i a l'any nou, gairebé tots tornen a la casa paterna per celebrar-lo juntament amb la família.També al Japó es posen els adorns de nadal i per a ells el nadal nomes es una festa comercial.La conclusio es que al Japó el nadal es celebra practicament igual que a occident


dijous, 5 de desembre del 2013

Quins projectes s'estan fent als PIM?

Este curso dentro de la franja de horarios de optativas se están realizando diferentes proyectos de Inteligencias Múltiples.
El profesor Ximo Montaner coordina el proyecto titulado Lego y robótica. En este proyecto hay 17 alumnos, estos alumnos  estan haciendo maquetas, robots, puentes etc...
El profesor Pablo Mercado se ocupa del P.I.M. Mediación en el que hay 14 alumnos. Intentan resolver los conflictos entre los chicos/as, estudian la psicología de la gente y estudian situaciones de conflictos. Algunos de los temas son: ciberbullying, cómo afrontar conflictos, comportamiento,hábitos de alumnos del centro...
Los profesores Ana y Jose Miguel se ocupan del P.I.M de Teatro en el cual hay 25 alumnos, que hacen teatro musical.
La profesora Carola que se ocupa del P.I.M de Hort que tiene 10 alumnos, que estan haciendo  huerto, jardineria y reciclaje.
El Profesor Toni Prat se ocupa del P.I.M de Solidaritad que tiene 7 alumnos que estan haciendo cosas por la solidaridad para las personas como por ejemplo: recogida de alimentos, cena solidaria, recogida de juguetes, animar  a los yayos...
Los profesores Núria Subirà y Valen Pérez tienen un total de 23 alumnos que realizan juegos y deportes. Son los alumnos que trabajan la inteligencia cinético- corporal.
Dalma Bejarano Salas

La defunció de Paul Walker

El passat Dissabte 30 de Novembre l’actor i conductor professional Paul Walker va morir en un accident automobilístic contra un arbre en el qual anava com a copilot, el conductor era Roger Rodas, un íntim amic de l’actor que va provar de salvar-lo després de l’accident.

Víctor Hernando Mata